Blog Ready set go!

Helden van de grafische sector: Saul Bass

Je zou Saul Bass (1920 - 1996)  kunnen bestempelen als "the Godfather" van de generiek. En toch kennen niet veel mensen zijn naam. Zijn werk daarentegen kent werkelijk iedereen! Saul Bass is immers het brein achter de begingeneriek van filmklassiekers als Psycho en Vertigo maar even goed heeft hij enkele iconische logo's ontworpen zoals dat van Continental Airlines in 1968. Hoog tijd dus om deze held van de grafische sector in de spotlight te zetten in onze blog zodat niet alleen zijn werk maar ook de man erachter herinnerd wordt!

 


meer lezen 0 Berichten

Very cool back to school

Boeken kaften, het was vroeger het gevreesde taakje van elke ouder aan het begin van het nieuwe schooljaar!

Tegenwoordig bestaan er gelukkig allerlei leuke spullen om die saaie handboeken om te toveren in een heus fashion item waardoor de studenten ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan en hun spullen te personaliseren.

In deze blog geven wij enkele tips om je schoolgerief makkelijk en goedkoop te pimpen. Zo kan iedereen very cool back to school!


meer lezen 0 Berichten

Do's & don'ts voor het ontwerpen van een logo

Dat een logo een belangrijk onderdeel is van je onderneming, dat weet iedereen. Dankzij een logo kan je immers opvallen tussen een hele hoop andere ondernemingen die hetzelfde doen als jij. Ook zorgt een logo voor herkenning en zal je sneller en beter gevonden worden door je doelpubliek.

Een logo ontwerpen is jammer genoeg niet zo vanzelfsprekend, ook niet voor professionals. Daarom geven we graag wat tips & tricks mee.

 

Wat zijn de do’s en de don’ts bij het ontwerpen van een logo? Je vindt ze in deze blog.  


meer lezen 1 Berichten

Ik zie ik zie wat jij niet ziet... Oftewel het belang van visuele communicatie

Als je als onderneming de interesse van je doelgroep wil wekken en jouw boodschap op een efficiënte wijze wil overbrengen, dan zal je van visuele communicatie de sterspeler van je team moeten maken.

Op zich is visuele communicatie niets vernieuwend. Onze voorouders wisten immers al te communiceren via strategisch geplaatste tekeningen op de wanden van grotten. Het is echter wel ontzettend effectief. Zeker in onze huidige samenleving waar social media niet alleen koning maar ook keizer en kardinaal is.

Als grafisch vormgever leer je al snel het belang van visuele communicatie en deze zo toe te passen om een business te boosten. Maar niet iedereen heeft deze achtergrond en kennis.Daarom willen we jullie in deze blog graag uitleggen waarom visuele communicatie zo belangrijk is.

meer lezen 1 Berichten


30.12.2016 - UNIque, c'est magnifique!

Een beetje anders dan anders, dat vinden wij leuk en daar zijn we ook goed in. We zouden zelfs zo ver durven gaan om het onze specialiteit te noemen. We houden er dan ook van om ons tijdens deze bibberige winterdagen lekker te nestelen achter onze laptop, vergezeld van een dampende kop cappuccino en gewapend met een stomende, creatieve geest. We zijn dan ook zeer blij dat we geregeld opdrachten krijgen om unieke kaartjes te ontwerpen voor diverse gelegenheden (tienerfuif, 70e verjaardag, housewarming, Nieuwjaarswensen, geboorte...). En gezien 1 foto méér zeggen kan dan wel 1000 woorden, tonen we hier graag enkele voorbeelden van onze op maat gemaakte kaartjes. 

 

Komt er bij jullie ook een bijzondere gelegenheid aan (Nieuwjaarsreceptie, Valentijnsdrink, communiefeest, sweet 16, verloving, jubileum, ...) waarvoor jullie graag een uniek kaartje willen laten ontwerpen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op via info@readysetgo.be of via ons online contactformulier. 

 

Het Ready set go!-team kijkt alvast uit naar de volgende reden om achter de laptop te verdwijnen en meegesleurd te worden door de creatieve kronkels.11.12.2016 - ONTWERP NIEUW LOGO GREET LENZ

Wat we bij Ready set go! erg leuk vinden is dat we door onze persoonlijk aanpak een nauw contact hebben met onze klanten. Dit zorgt ervoor dat onze klanten team member worden van ons ontwerpteam en zo een belangrijke schakel vormen in het creatieve proces waarbij ze hun eigen ideeën en visie door ons kunnen laten uitwerken.

 

Zo kwam de kunstenares Greet Lenz bij ons met de vraag om een nieuw logo te ontwerpen voor "Greet Lenz schilderijen" ter gelegenheid van de opening van haar nieuwe atelier. Het atelier is gelegen  op de Kempische Steenweg te Hasselt in het gebouw dat vroeger eigendom was van LRM.  Begin oktober echter nam hier het hoofdkantoor van Skondras sales services (na een complete make-over) zijn intrek en verhuren zij de overige beschikbare ruimtes.

 

Greet wou graag een sober, strak en modern logo dat toch warmte kon uitstralen en dat meteen de sfeer van haar werken zou weergeven. In de initiële fase van het ontwerpproces werden er dus wel enige richtlijnen gegeven maar toch bleef het speelveld erg ruim. Door op regelmatige basis met Greet te overleggen, kreeg ze zelf ook meer en meer een scherper beeld van wat ze wou. Uiteindelijk koos ze er dan ook voor om één van haar schilderijen als basis te gebruiken voor haar logo.

 

Door de letters van het logo als het ware "te knippen uit het schilderij" ontstond er een simpel logo met gele en rode kleurnuances die voor de nodige warmte zorgen. Het geeft ook de sfeer van haar werken weer zonder reeds te veel te verraden. Je krijgt als het ware een sneak peek van haar schilderijen. Dit was exact wat Greet zocht. 

 

Na deze samenwerking met Greet kregen we een uitnodiging voor de opening van haar atelier.  Op een druilerige zondag namiddag werden we hartelijk verwelkomd in de mooie ruimte waar haar werken perfect tot hun recht komen dankzij het daglicht dat door de grote raampartijen op de werken schijnt. Naast deze tentoongestelde werken, maakt ze ook schilderijen op maat van de klant. Geheel afgestemd op de wensen van de klant, de functionele ruimte en de kleur van het interieur. Een aanrader voor zowel particulieren als bedrijven die nog op zoek zijn naar een unieke decoratieve aankleding van hun interieur!

 

Nieuwsgierig naar het schilderij dat aan de grondslag van dit logo lag? Ontdek het  hier !  Meteen fan van haar werk? Blijf dan op de hoogte van haar werk en komende events via haar website : http://www.greetlenz.be

 

Wil je meer te weten komen over Skondras sales services? Surf dan snel naar hun website:  http://www.skondras.be

 
Handlettering


  • Dankzij deze service kan u onder meer kiezen voor handgeschreven omslagen zonder dat u  zelf urenlang moet zitten pennen of eerst een opleiding schoonschrift moest volgen.

 

  • Heeft u reeds een cadeau voor iemand in gedachten maar wilt u dit personaliseren met een quote, hashtag, letter, naam,… biedt deze service dé oplossing.


Drukwerk

  • Heb je het gevoel dat je teveel betaalt voor je drukwerk? Ready Set Go gaat voor jou op zoek naar de beste prijs/kwaliteit verhouding! Voor meer info, ga snel naar onze pagina "de drukmakelaar"