Very cool back to school

Boeken kaften, het was vroeger het gevreesde taakje van elke ouder aan het begin van het nieuwe schooljaar!

Tegenwoordig bestaan er gelukkig allerlei leuke spullen om die saaie handboeken om te toveren in een heus fashion item waardoor de studenten ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan en hun spullen te personaliseren.

In deze blog geven wij enkele tips om je schoolgerief makkelijk en goedkoop te pimpen. Zo kan iedereen very cool back to school!Handlettering

Handlettering is weer helemaal hip! Het kost je ook zo goed als niets want met de inhoud van de gemiddelde pennenzak kan je al vrij ver komen om leuke resultaten te boeken met handlettering als versiermodus. Deze tip is dan ook 1 van de meest goedkope manieren om je handboeken een make-over te geven. Hoe ga je aan de slag?

 

1. Kies het papier (of de stof) waarmee je het handboek gaat kaften.

Dit bepaalt immers welke pennen, stiften, inkt, verf... je kan gebruiken. Zo zal je al snel merken dat een glanzend papier of een ruwere stof niet zo makkelijk te versieren zijn. 

2. Test het papier (of stof).
Is het niet te dik of juist te dun waardoor het te snel zal scheuren? Kan je erop schrijven/tekenen met het materiaal dat je op voorraad hebt? Handlettering hoeft niet per sé met pen of stift. Je kan ook gewoon tipexx gebruiken, of glitterlijm van je zusje, of (aquarel)verf, of...

3. Maak een ontwerp/schets.

Als je niet teleurgesteld wilt worden, kan je best niet meteen "for real" werken maar eerst een ontwerp bedenken. Ga je met losse woorden werken of wil je eerder een quote gebruiken? Zet je alles in dezelfde lettergrootte en hetzelfde lettertype of wissel je liever af om accenten te leggen? Welk woord ga je als eerste schrijven? Dit is immers bepalend voor het gebruik van de beschikbare ruimte. Gebruik je ook een tekening en waar ga je die dan plaatsen?  

4. Kies je kleurenpallet.

Wanneer je eenmaal een ontwerp hebt, kan je gaan bepalen welke kleuren dit ontwerp versterken. Heb je een strak ontwerp, dan passen daar meer donkere tinten bij. Is je ontwerp uitgebouwd uit een zwierig letterype, dan kan je gaan voor levendige kleuren. Heb je een romantisch ontwerp bedacht, dan zijn pasteltinten erg geschikt.

5. Go for it.

Heb je alle bovenstaande stappen gevolgd, dan ben je klaar voor "the real deal".

 

Weet je toch nog steeds niet goed hoe je eraan moet beginnen? Dan kan je eens gaan piepen op de leuke website imakin.nl of laat je inspireren door de voorbeelden hieronder.


Collage

Ben je een echte fashionista en blader je elke maand gepassioneerd door de modebladen? Maak je wel eens een moodboard? Dan is het versieren van je handboeken via een collage waarschijnlijk echt iets voor jou! Ook deze decoratietechniek zal je zo goed als niets kosten gezien je de tijdschriften toch al in huis hebt en je verder enkel een schaar en lijm nodig hebt om helemaal los te gehen. 

 

Kies een bepaald thema (fashion, fitness, travel, nature...) en doorzoek de tijdschriften naar foto's die bij je thema passen. Door kleine accenten uit foto's te knippen (bijv. enkel de lippen van een gezicht, de broek van een outfit, 1 bloem uit een bouquet,...) en deze samen te brengen in 1 geheel, creëer je een erg levendig beeld op je boek of kaft. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je boek of kaft te verdelen in een raster en de foto's zo uit te knippen dat ze passen in dit raster. Hiermee zal je een rustiger eindresultaat scheppen. 

 

Op zoek naar inspiratie? Hieronder enkele beauties.


Doodle

Vroeger werd het woord doodle vnl. gebruikt voor een tekening die ontstond door gedachteloos (en dus zonder duidelijk doel voor ogen) lijnen op papier te zetten. Maar als je nu het woord doodle googlet, vind je allemaal tekeningen waarbij er niet meer zo geheel gedachteloos gewerkt werd.

 

Vaak bestaat een doodle uit een vorm of figuur die werd opgevuld met allerlei patronen en kleine objecten en figuren. Dit samenspel van contrasterende vormen en lijnen zorgt voor een heel uniek en intrigerend resultaat.

Een doodle kan ook gewoon een verzameling zijn van kleine tekeningen/vormen/figuren.

 

Vaak ziet een doodle er heel erg ingewikkeld uit maar schijn bedriegt. Dat komt omdat je het geheel ziet dat uit erg veel details bestaat. In dit filmpje zie je dat doodles op een eenvoudige wijze opgebouwd kunnen worden.


Stickers, stempels en washi tape

Ben je eerder van het type dat wel origineel uit de hoek wil komen maar zonder teveel eigen input, dan kan je aan de slag met stickers, stempels en washi tape. Bij de Hema hebben ze dit jaar echt een onwijs gave collectie aan stickers, stempel en washi tape om je schoolspullen mee te customizen. Bovendien hebben ze een leuke samenwerking met enkele bekende DIY'ers, zoals Elisa Guaracci,  om je te helpen bij het pimpen van je spullen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Verplaatsingskosten die wij aanrekenen vanaf ons adres in Hasselt zijn tot 50 km 55 euro, tot 100 km 75 euro en tot 200 km 120 euro. 

zowel heen als terug worden samengeteld. (inclusief zijn de parkeerkosten tenzij anders vermeld.)

Reclamebureau met passie!

Boerenkrijgssingel 19/kantoor,

3500 Hasselt

Gsm: 0468 14 99 83

info@readysetgo.be

BTW BE 0715 706 382

Download
download onze folder
Wie zijn we, wat doen we, ....
folder readysetgo downloaden.pdf
Adobe Acrobat document 30.2 MB
Download
verkoopsvoorwaarden reclamebureau augustus 2022
download hier onze verkoopsvoorwaarden, deze overtreffen alle voorgaande.
verkoopsvoorwaarden readysetgo.pdf
Adobe Acrobat document 370.5 KB

- Creeëren van logo's en huisstijl

- Brainstormsessies

- Creeëren van campagnes

- Uitvoeren van beletteringen en winkel inrichtingen

- Brochures ontwerpen en drukken

- Textiel ontwerpen en drukken in flex

- Gifts zoals mokken, beachvlaggen, ...