Zichtbaar zijn is belangrijk zeker na Corona

k ben van mening dat het, zeker in deze tijden, heel erg slim is om met je online bedrijf ook offline zichtbaar te zijn. Want hoe meer je gezien wordt, hoe meer potentiële klanten je aan kan trekken. Maar, het is wel aan te raden om dit te doen op een manier die bij jouw bedrijf en bij jou past. In dit artikel lees je drie tips voor offline zichtbaarheid die voor bijna ieder online bedrijf eenvoudig toe te passen zijn. 

Neem deel aan een markt, festival of braderie

Het klinkt misschien een beetje ouderwets om deel te nemen aan zoiets, maar het is voor veel mensen nog altijd een leuk uitje! Er zijn tegenwoordig heel erg veel festivals, marktjes en braderieën te vinden voor zo’n beetje ieder soort publiek; van sieraden tot aan babyproducten en zelfs banenmarkten en ondernemersbeurzen.

Voorbeeld: heb je een webwinkel in sieraden, dan kan je op zoek gaan naar leuke marktjes, braderieën en festivals die aansluiten bij jouw doelgroep. Zeker nu het langzaam aan weer mag kan je hier de mogelijkheden voor bekijken. En dan niet alleen plaatselijk natuurlijk, aangezien je met je webwinkel mensen door het hele land aan kan spreken. Idee: een leuke goodiebag weggeven aan de eerste 10/50/.. klanten en stop daar naast wat leuks uit je assortiment ook bijvoorbeeld notitieboekjes of laat mooie pennen bedrukken. Iedere keer als iemand hier mee schrijft of de pen uitleent aan iemand anders, komt jouw merk/bedrijf in beeld.

Wees overal zichtbaar

Dit is een tip die heel eenvoudig toe te passen is en overal waar je dan ook komt meer zichtbaarheid geeft aan je bedrijf. Je kan bijvoorbeeld je auto laten bestickeren zodat iedereen die jouw auto ergens geparkeerd ziet staan of langs ziet rijden je bedrijfsnaam ziet. Of laat een mooie softshell jas bedrukken met jouw logo en eventueel op je rug de slogan, zo heb je een fijn jack voor jezelf en wie weet welke potentiële klant je ergens ‘tegen het lijf loopt’. Vaak is het zo dat jij zelf op plekken komt waar ook jouw ideale klant winkelt, wandelt of boodschappen doet.

In de media

Free publicity is een mooie kans om je bedrijf en jouw expertstatus te verhogen. Je kan jouw verhaal op veel manieren in de media brengen en zo komt je bedrijf in één klap bij veel mensen terecht. En omdat dit door iemand anders dan jouzelf ‘naar buiten gebracht’ wordt, schept dat ook nog eens meer vertrouwen. Probeer bijvoorbeeld om jouw ondernemersverhaal te delen of een interview te krijgen in een krant of tijdschrift. Zeker als je hiervoor contact opneemt met de juiste media die aansluit bij jouw doelgroep kan je hier veel winst op het gebied van offline zichtbaarheid uit halen.

Met bovenstaande ideeën vergroot je zonder al teveel moeite je merkbekendheid. Ik geloof heel erg in de kracht van herhaling als het om een merk/bedrijf/product gaat. Hoe meer je je zichtbaarheid – zowel online als offline vergroot, hoe meer iemand de kans heeft om jouw bedrijf of merk te leren kennen en hoe meer het als een bekende naam zal klinken. En dat geeft dan weer mooie credibility. Succes!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Verplaatsingskosten die wij aanrekenen vanaf ons adres in Hasselt zijn tot 50 km 55 euro, tot 100 km 75 euro en tot 200 km 120 euro. 

zowel heen als terug worden samengeteld. (inclusief zijn de parkeerkosten tenzij anders vermeld.)

Reclamebureau met passie!

Boerenkrijgssingel 19/kantoor,

3500 Hasselt

Gsm: 0468 14 99 83

info@readysetgo.be

BTW BE 0715 706 382

Download
download onze folder
Wie zijn we, wat doen we, ....
folder readysetgo downloaden.pdf
Adobe Acrobat document 30.2 MB
Download
verkoopsvoorwaarden reclamebureau augustus 2022
download hier onze verkoopsvoorwaarden, deze overtreffen alle voorgaande.
verkoopsvoorwaarden readysetgo.pdf
Adobe Acrobat document 370.5 KB

- Creeëren van logo's en huisstijl

- Brainstormsessies

- Creeëren van campagnes

- Uitvoeren van beletteringen en winkel inrichtingen

- Brochures ontwerpen en drukken

- Textiel ontwerpen en drukken in flex

- Gifts zoals mokken, beachvlaggen, ...